Profilul lui ARHIR Alina-Lacramiora

ARHIR Alina-Lacramiora Traducator autorizat de limba engleza (din 2007)
11 ani experienta 0 proiecte lucrate Bucuresti
30.00USD /hr 0USD earned
TraducatorTraducator autorizat

Buna ziua si bine ati venit pe profilul meu! 
Sunt traducator autorizat de limba engleza inca din 2007, autorizatia mea fiind emisa de Ministerul Culturii, pentru domeniul juridic.
Din 2008 lucrez pentru EY, una dintre cele 4 mari firme de audit din Romania, specializandu-ma in domeniul contabil-financiar (situatii financiare, rapoarte de audit). Tot in cadrul firmei, am lucrat si pentru traduceri ale dosarelor preturilor de transfer, rapoartelor de inspectie fiscala (dep. de taxe), ale diverselor materiale pentru licitatii si pentru programe structurale din fonduri UE (dep. de consultanta in tranzactii), ale diverselor materiale pentru dep. de resurse umane, am tradus si Legea energiei si gazelor naturale, precum si legislatie diversa utila, noi Standarde Internationale de Raportare Financiara, diverse anchete privind fraudele si as putea continua inca pe jumatate de pagina.
In paralel, am activat si ca freelancer, avand colaborari cu diverse birouri de traduceri si lucrand in diverse domenii (mi-am incercat fortele cam in aproape orice, inclusiv fizica, manuale ale utilizatorului pentru diverse echipamente: cabine de dus, excavatoare; constructii etc.), ajungand sa imi fac o idee despre ce pot si ce nu pot face. Imi arunc o privire peste fiecare document inainte de a-l  primi spre traducere si imi rezerv dreptul de a refuza anumite materiale daca nu cred ca pot livra un nivel de calitate suficient de ridicat. 
De asemenea, am cochetat cu traducerile de carte, primul volum tradus nemaifiind si tiparit, insa, iar al doilea este acesta: https://www.cartepedia.ro/carte/fictiune-literatura/literatura-contemporana/luis-miguel-rocha/asasinul-papei-30565.html
In prezent, sunt destul de prinsa in partea de traducere/revizuire a unui proiect format din peste 50 de filme si alte materiale evanghelice protestante pentru o Biserica din China cu prezenta mondiala, ce va fi finalizat la inceputul anului 2019.
Folosesc Wordfast si sunt obisnuita sa lucrez si cu glosare sau liste de termeni preferati ai clientului. Detin cunostinte avansate de Word, Excel si PowerPoint. Sunt consecventa, atenta la detalii si ma implic 120% in ceea ce fac; ma mandresc cu faptul ca nu mi-am incalcat niciodata un termen de predare. Va pot furniza pe email orice alte detalii va sunt necesare, precum si un CV actualizat.
Multumesc pentru ca mi-ati vizualizat profilul ? Numai bine!

Portofoliu (0)

 • Încă nu există activități.

Experiente de munca

 • Traducator

  Ernst & Young Assurance Services SRL

  ianuarie 2007 - Acum

  Traducator in cadrul departamentului de audit (situatii financiare, rapoarte de audit, bilanturi, balante, politici contabile, standarde de audit si de raportare financiara etc.), dar implicata si in traduceri pentru departamentele de Taxe (rapoarte de inspectie fiscala, diverse probleme privind retinerea la sursa, TVA-ul etc.), TAS (rapoarte de evaluare a afacerii), Advisory (licitatii diverse, fonduri structurale, caiete de sarcini), HR (contracte de munca, protectia muncii) si Legal (contracte diverse)

Certificare

 • Traducator autorizat de limba engleza pentru domeniul juridic

  Ministerul Culturii

  octombrie 2006 - octombrie 2006

Educaţie

 • Diploma de licenta

  Universitatea Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

  octombrie 2001 - iunie 2005