Blog

cexpert
26 iulie 2018
promovare online Niciun comentariu

De ce am nevoie de servicii de optimizare?- SEO pe intelesul tuturor

Cei mai multi antreprenori locali nu stiu ca optimizarea SEO a site-ului lor este un factor major pentru a atrage vizitatori, a le creste vanzarile, a fi mai cunoscuti si mai credibili.
Pe langa cresterea traficului pe site, exista o multime de alte beneficii importante pe care le poti obtine daca ai un site optimizat SEO corespunzator. Asigura-te ca intelegi aceste aspecte cheie ale optimizarii atunci cand apelezi la o persoana sau agentie web pentru servicii SEO :

1. Cresterea traficului prin cautare organica

Studiul firmei Conductor, care a analizat 310 milioane de vizite provenite de la 30 de site-uri diferite, arata faptul ca peste 64% din totalul traficului de recomadare provine din cautarea organica (cu ajutorul unor motoare de cautare ca Google, Yahoo, ask.com, bing etc). Astfel, pe langa social media, cautarea organica este in continuare o sursa de atragere de potentiali cumparatori pentru cele mai multe afaceri.

2. O mai buna experienta de utilizare a vizitatorului

Unul dintre factorii semnificativi pentru obtinerea unui clasament mai bun, este experienta utilizatorului. Motoarele de cautare vor sa vada un site un design prietenos, care functioneaza perfect si pe dispozitivele mobile, avand integrate imagini si videoclipuri relevante.
De asemenea, semnalele de buna utilizare a site-lui, cum sunt timpul petrecut pe site cat mai mare si o rata de respingere scazuta, sunt elemente importante pentru furnizarea unei experientei cat mai placute si relevante pentru vizitatorii site-lui tau.
Optimizand site-ul se imbunatateste aceasta experienta si se obtine automat un raspuns mai bun al vizitatorilor, mai multa incredere si o loialitate crescuta fata de brand.

3. Ajuta site-ul tau sa fie gasit mai usor

Daca site-ul tau este listat la cautare in paginile 2 sau 3, aceasta inseamna, practic, un site fara vizibilitate. Unii proprietari de afaceri renunta la orice servicii SEO, deoarece ei cred ca a fi in rezultatele cautarii (oriunde in rezultate) este suficient sau este „destul de bun”. Cu toate acestea, cercetarile efectuate de Moz arata ca 71,33% din clicuri se intampla la site-urile care se afla in pagina 1 din rezultatele cautarii.
Optimizarea SEO a site-ului si a continutului acestuia sunt esentiale pentru atingerea clasamentelor de top si, prin urmare, si a gradului de vizibilitate la cautare.

4. Cresterea in clasamentul pentru cautarile locale

Daca ai o afacere locala, optimizarea SEO pentru cautarile din zona respectiva este absolut critica deoarece aceasta iti poate influenta dramatic numarul de vizite pe site si volumul vanzarilor.
Tot mai multi consumatori folosesc expresii de cautare locale pentru a identifica afacerile din apropiere si pentru a gasi date de contact, detalii despre servicii, programul lor de lucru etc.
Potrivit companiei Google, 50% dintre consumatorii care au efectuat o cautare locala pe un dispozitiv mobil au vizitat un magazin in aceeasi zi. Aceste cautari, de asemenea, au condus si la cresterea vanzarilor: 18% din cautarile locale au dus la o vanzare in termen de o zi.

5. SEO conduce la cresterea credibilitatii firmei

O clasare in topul rezultatelor este pentru cautatori un semnal ca esti un jucator cheie in industria ta. Pe de alta parte, clasarea in paginile 2 sau 3 poate conduce la presupuneri nedorite, cum ar fi: esti o afacere noua, nu esti la fel de bine cunoscut sau ca nu ai buget (si, prin urmare, nici vanzari) pentru a te clasa in top.

6. SEO poate fi o strategie mai simpla si mai eficienta

Marketing-ul prin email si social media sunt canale extrem de eficiente pentru generarea de potentiali clienti , dar pentru a ramane in mintea acestora este necesar ca, in permanenta, sa le trimiti continut nou.
Odata ce pagina web beneficiaza de optimizare SEO, poti sa stai mai relaxat si sa te uiti cum aceasta urca in clasament, pe cont propriu. Acest lucru, desigur, depinde in mare masura de anumiti factori, cum ar fi competivitatea cuvantului cheie, calitatea continutului si alte elemente.

7. Comportamentul vizitatorilor

Marea majoritate a produselor care sunt cumparate din magazine, sunt mai intai verificate si studiate online. O cercetare efectuata de GE Capital Retail Bank arata ca, inainte de a face o achizitie, 81% dintre cumparatori au facut propriile studii de cercetare online si au comparat produsele. Alte cercetari spun ca acest numar este mai mare, de 94% in cazul achizitiilor B2B.
In acest context, daca doresti sa fii gasit de consumatori si potentialii clienti care te cauta in mod activ, ocuparea primelor pozitii in top cautari pentru pagina ta de afaceri sau pentru produsele si serviciile tale este critica.

In concluzie, investeste in optimizarea SEO daca vrei ca afacerea ta sa creasca si sa ai succes!

Un alt plus este ca aceste tipuri de servicii nici nu necesită un angajat full-time ci poti apela la un liber-profesionist sau freelancer. La fel daca ai nevoie să colaborezi pe un proiect anume cu un specialist IT, jurist, expert fonduri europene, expert achiziţii publice, asistent virtual, proiectant etc.

Soluţia pentru aceste servicii şi urgenţe este platforma caut-expert.ro:
doar cu câteva clic-uri poţi să te autentifici gratuit ca şi Angajator pe platforma caut-expert.ro şi să publici acolo detalii despre nevoia sau proiectul tău. Vei primi oferte de la profesionişti în timp util şi simplu. Cine este calificat în domeniu va face o ofertă. La sfârşit dv. veţi fi cel care pe baza profilelor ofertanţilor şi a ofertelor depuse veţi selecta cu cine doriţi să colaboraţi.

Înscrieţi acum proiectul dvs pe caut-expert.ro şi va fi rezolvat la timp şi cu succes!

comentariu