Blog

Nick
31 iulie 2017
promovare online Niciun comentariu

Foloseste sistemul ESCROW pentru a evita situatiile de escrocherie online

Sistemul ESCROW este special conceput pentru a proteja participantii la tranzactii comerciale. In mod concret permite infiintarea unui depozit colateral, si anume se pot depune sume in favoarea unui beneficiar, insa incasarea lor este conditionata de indeplinirea unor conditii prevazute in contract.
In cazul in care conditiile stabilite nu sunt indeplinite sau se depaseste termenul fixat, cel care a platit banii are posibilitatea sa recupereze integral suma depozitata.

Si mai exact pe platforma de intermediere caut-expert.ro lucrurile decurg asa:
Angajatorul plateste o suma catre expert. Aceasta suma intra in sistemul ESCROW al platformei caut-expert.ro. Din acest moment poate incepe lucrul pe proiect. Dupa ce se termina proiectul, angajatorul apasa butonul Finalizat langa proiect, si in acel moment la expert apare butonul de Revizuire/Voteaza. Dupa ce expertul face revizuirea, banii din contul escrow sunt transferati automat catre expert.
Acum in cazul in care pe parcusul proiectului apare vreo neintelegere intre angajator si expert, sau se vrea anularea proiectului, langa butonul cu Finalizat este si butonul Anulat. Si se poate face anularea proiectului apasand acest buton, dupa care urmeaza o serie de discutie cu ambii clienti, si mai exact, pe platforma, mai jos de proiect, unde fiecare scrie si aduce dovezi in apararea sa, si de pe urma convorbirilor si a dovezilor, noi luam o decizie, si anume de a returna complet banii angajatorului in cazul in care expertul nu si-a indeplinit sarcinile, sau in cazul in care expertul a dovedit ca si-a facut treaba si angajatorul nu vrea sa plateasca, atunci noi ii transferam expertului.
Sistemul ESCROW se foloseste cu succes, de ani buni in SUA si alte state vestice.

In concluzie derularea unor operatiunilor intre freelancer-angajator prin conturi escrow, acum posibila si in Romania are 3 mari avantaje:

– securizeaza si standardizeaza clauzele contactuale cu privire la platile serviciilor de freelancing
– banii sunt platiti numai pentru munca pe care o autorizati
– previne escrocheria de ambele parti sau situatiile in care se tot intarzie livrarea serviciilor ori a platii

comentariu