Blog

cexpert
9 iunie 2017
promovare online Niciun comentariu

De ce m-as abona la o platforma freelance

Daca ar fi sa studiem profilul nevazut al persoanelor inscrise pe o platforma freelance, acesta ar suna cam asa:

  • specialist intr-un domeniu care isi doreste un program flexibil
  • experti autorizati care au optat pentru o forma de lucru privata (PFA, SRL etc) si folosesc platforma freelance pentru a fi mai usor gasiti si a accesa noi contracte
  • profesionist angajat si vrea sa isi rotunjeasca venitul in timpul liber lucrand ca freelancer
  • angajati part-time si ceva de lucru in plus i-ar ajuta
  • cei ce au o pasiune (le place sa scrie, pasionati de grafica, fotografie etc) si vor sa o dezvolte si sa aduca si un venit cu ea
  • mame in concediu de maternitate sau casnice care vor sa lucreze ceva de acasa
  • persoane la pensie care inca isi pot folosi darurile si expertiza in proiecte online
  • elevi/ studenti care exceleaza intr-un anumit domeniu si isi incep cariera cu ceva ce pot face in paralel cu studiile
  • sau pur si simplu persoane carora le place sa fie liberi si sa lucreze neconditionati si nelimitati

Avantajele inscrierii pe o platforma freelance:

Dincolo de motivatii personale si perceptii, iata care sunt cateva dintre avantajele membralitatii pe o platforma freelance, asa cum le-am experimentat eu ca membru de peste 3 ani, pe astfel de platforme:

Venituri suplimentare – personal mai am si un alt loc de munca full-time asa ca am lucrat ca freelancer doar in timpul liber. Mi-a adus venituri in plus, nu sume spectaculoase dar direct proportionale cu timpul si eforturile pe care le-am acordat. Dar am si un prieten, fotograf profesionist foarte talentat, care lucreaza exclusiv ca freelancer si castiga bani buni.

Mai multe proiecte- la inceput am cautat posibili clienti pe forumuri si pagini de publicitate din anunturile postate de ei, dar sincer mergea foarte greu. Platformele online de tip caut-expert.ro pun impreuna liberi-profesionisti si persoane  care au nevoie de un specialist si acesta este un avantaj enorm. Este un fel de OLX.ro al servicilor care faciliteaza gasirea de experti daca ai o nevoie si gasirea de proiecte pentru sprecialisti. In loc sa caut asiduu, inscriindu-ma pe “n” forumuri, descoperind oferte expirate si ofertanti indoielnici, acum primesc emailuri de la platformele freelance cu toate anunturile din domeniul meu, la zi, si nu am decat sa citesc detaliile si sa contactez persoana. Din cand in cand sunt firme si persoane care vad profilul meu si ma contacteaza direct dandu-mi de lucru. Am considerabil mai multe proiecte acum! Nici blogul propriu de prezentare ca profesionist nu m-a ajutat prea mult deoarece cerea un extra efort de promovare si optimizare si eu nu aveam atata timp.

Posibiliatati de dezvoltare a abilitatilor si talentelor personale- imi place sa scriu, am facut candva un curs de web design si ma pricep putin, sunt auto-didact si am invatat singura mai multe programe de grafica, editare foto-video, etc. Totusi locul meu de munca ca angajata nu este in aceste domeniu IT, nici ceva creativ si toate aceste hobby-uri ar fi devenit amintire daca nu as lucra din cand in cand ca freelancer. Proiectele primite prin platformele freelance m-au ajutat sa merg mai departe cu practica mea, sa ma dezvolt, sa ma informez permanent, sa fiu mai buna in ceea ce imi place sa fac.

Flexibilitate – ca freelancer putem vorbi despre flexibilitate si libertate. Cand lucrezi undeva 8h trebuie sa faci ceea ce ti se da in ziua respectiva si in modul in care ti se cere. Desigur ca si lucrul in proiecte scurte presupune existenta unui sef (clientul nostru- stapanul nostru), a unor termene si niste cerinte speciale de proiect. Dar pot alege proiecte care ma caracterizeaza, pot opta sa lucrez 2h ore pe zi sau 15, ziua sau noaptea, cand am timp, pot lua pauze sau vacante oricand am altceva de rezolvat etc.

Simplifica procesul de plata si taxare a veniturilor– cand lucram fara membralite pe o platforma freelance mi se parea foarte complicat sa tin o evidenta a veniturilor primite, sa le declar in declaratiile anuale, multi clienti nici nu incheiau un contract, imi era neclar daca trebuie sa infiintez un PFA sau SRL etc. Acum totul s-a simplificat. Multe dintre platformele freelance, pentru abonatii premium, opresc taxe pentru veniturile din proiectele tale si pot elibera la cerere adeverinte doveditoare catre Fisc confirmand ca impozitul tau a fost platit, evitand dubla taxare si alte probleme legale.

Folosesti timpul eficient- cand nu lucram ca freelancer, era o tentatie mare sa ma intind dupa lucru pe canapea si sa ma pierd in plasa serialelor TV ori in navigarea haotica pe retelele de socializare. Fiind membra pe cateva platforme freelance, acum primesc zilnic notificari cu proiecte noi sau sunt contactata de posibili clienti care au vazut profilul meu acolo. Nici nu ma mai ating de telecomanda si imi folosesc computerul si timpul eficient, castigand si bani pe deasupra.

In concluzie consider ca membralitatea pe o platforma freelance iti poate aduce doar beneficii.

Inscrie-te acum si experiemnteaza-le si tu!

 

comentariu