Termenii si conditiile platformei

TERMENI SI CONDITII

1. DEFINITII

Cont –  inseamna contul asociat adresei de e-mail.

Cont Inactiv – inseamna un cont de utilizator care nu a fost accesat intr – o perioada de 6 luni, sau o alta perioada determinata.

Proiectul – reprezinta acel serviciu dintre un utilizator/client (care atribuie un serviciu) si un liber profesionist ( care presteaza acel serviciu).

Utilizator –   poate fi persoana fizica, societate comerciala, comerciant, , institutie locale, sau orice alta unitate administrativa care cauta unul sau mai multi liber profesionisti pentru a presta diverse servicii (webdesign, SEO, SEM etc).

Liber profesionist – reprezinta acea persoana profesionista/expert intr-un domeniu, care este interesata sa raspunda cererilor utilizatorilor cu privire la prestarea unor servicii.

Site – ul – inseamna Locul în care se pot accesa informații utile operate de companie si disponibil la adresa : caut-expert.ro si oricare dintre domeniile sau proprietatile sale regionale sau de alta natura, precum si orice serviciu aferente, unealta sau o aplicatie, in mod specific , inclusiv aplicatie mobila.

2. UTILIZAREA SAU ACCESAREA SITE-ULUI

 1. UTILIZATORUL este obligat sa acceseze si sa utilizeze SITE-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.
 2. Accesarea SITE-ului CAUT-EXPERT.RO – implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de site-ul Caut-expert.ro. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre activitati desfasurate de Caut-expert.ro prin orice mijloace de comunicare (e-mail, SMS, etc.). Caut-expert.ro obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala, sau inchiriere. Singurele exceptii de la aceasta regula o constituie operatorul de marketing direct care efectueaza diverse actiuni specifice agreate de Caut-expert.ro, validate de catre Departamentul Juridic.
  1. In momentul inregistrarii, pentru a utiliza site-ul Caut-expert.ro si serviciile Caut-expert.ro, trebuie sa va inregistrati fie ca un „liber profesionist/expert „, sau(fie) ca un „client”.
  2. Site-ul este un loc online, unde utilizatorii cumpara sau vand servicii. Utilizatorii trebuie sa se inregistreze in cont pentru a realiza schimbul de servicii gratuit sau contra-cost. Site-ul permite utilizatorilor sa lucreze impreuna pentru a finaliza online proiectele si sa plateasca pentru proiecte. Noi nu luam parte la orice acorduri contractuale intre liber-profesionist si client in locul de desfasurare online, noi pur si simplu facilitam legaturile intre cele doua

3. RASPUNDEREA SITE-ULUI CAUT-EXPERT.RO

In cazul in care informatiile furnizate sunt considerate ca fiind incomplete sau incorecte, Caut-expert.ro poate sa contacteze prin email utilizatorul pentru a obtine informatiile necesare.

Serviciile oferite de Caut-expert.ro nu isi mai asuma raspunderea din momentul in care utilizatorul este pus in legatura cu un liber profesionist. De asemenea, Caut-expert.ro nu va interveni niciodata in relatia dintre utilizator si liber profesionisti, inainte, in timpul sau dupa finalizarea prestatiei solicitate. Caut-expert.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele prejudicii create inainte, in timpul sau dupa finalizarea prestatiei executate de liber profesionistii alesi de utilizator.

Caut-expert.ro isi asuma raspunderea cu privire la consecintele directe sau indirecte ce decurg in timpul intermedierii. Este responsabilitatea utilizatorului de a verifica datele de referinta si competentele liber profesionistilor cu care decid sa colaboreze.

4.  DESCRIEREA SERVICIULUI CAUT-EXPERT.RO

Caut-expert.ro este o platforma online care ofera servicii de intermediere intre clienti si liber profesionisti.

4.1 Pentru un liber profesionist, Serviciul Caut-expert.ro include posibilitatea:

 1. sa creeze si sa modifice un profil pentru liber profesionist;
 2. sa prezinte portofoliul sau de lucrari, servicii prin site-ul Caut-expert.ro.

4.2 Pentru un client, Serviciul Caut-expert.ro include capacitatea:

 1. de a posta pe scurt proiectul dorit ;
 2. de a lucra cu liber-profesionisti prin intermediul site-ului Caut-expert.ro;
 3. de a achizitiona servicii de la liberi profesionisti prin intermediul site-ului Caut-expert.ro daca indeplinesc conditiile solicitate de societatea care administreaza platforma caut-expert.ro

5. OBLIGATII UTILIZATORI ( CLIENTI / LIBER PROFESIONISTI)

Utilizatorii se angajeaza sa utilizeze serviciile de intermediere oferite de Caut-expert.ro pentru prestatii reale si serioase.

Utilizatorii au obligatia de a completa detaliile proiectului cu informatii exacte si de a modifica statusul unui proiect pe platforma Caut-expert.ro in cazul in care nu mai au nevoie de serviciile de intermediere cu liber profesionistii.

Utilizarea abuziva a serviciilor precum si a site-ului Caut-expert.ro atrage dupa sine blocarea conturilor utilizatorilor sau a liber-profesionistilor. Sunt considerate ca fiind servicii abuzive acele proiecte contin informatii false, eronate sau care au ca obiect produse / servicii interzise ori ilegale, care atenteaza la ordinea publica sau lezeaza identitatea unei terte persoane.

Pentru a putea raspunde proiectelor, expertii se angajeaza:

 • Sa raspunda proiectelor primite.
 • Sa respecte datele tehnice precum si termenele de executie prevazute in proiect.
 • Sa respecte legislatia si normativele in vigoare.
 • Sa respecte prevederile fiscale si sociale ale legislatiei in vigoare.
 • Sa efectueze lucrari de calitate.
 • Sa asigure garantia lucrarii/serviciului.

Caut-expert.ro este vigilent in privinta respectarii angajamentelor asumate de liber profesionisti, pentru ca acestia sa poata avea acces la proiecte si sa raspunda utilizatorilor.

Pentru a asigura servicii de calitate, orice incalcare a punctelor de mai sus, constatata direct sau semnalata de utilizatori, va aduce in mod automat excluderea de pe platforma Caut-expert.ro.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a exclude in orice moment din retea expertii ce nu mai corespund cerintelor de mai sus. Cu toate acestea, Caut-expert.ro nu este responsabil pentru eventualele deficiente/neconcordante constate in indeplinirea exigentelor de mai sus, ale profesionistilor inscrisi in reteaua sa.

6. CONTINUT

Ati luat la cunostinta ca sunteti de acord cu faptul ca:

 1. vom actiona doar ca o platforma pentru difuzarea online si publicarea continutului de utilizator. Avem dreptul (dar nu si obligatia) de a lua orice actiune considerata adecvata de catre noi in ceea ce priveste continutul dvs. de utilizator;
 2. nu avem nici o responsabilitate sau raspundere pentru stergerea sau incapacitatea de a stoca orice continut, indiferent daca sunt sau nu continutul a fost de fapt pus la dispozitie pe site-ul web;

In ceea ce priveste stergerea sau ascunderea oricarei informatii sau continut, utilizand site-ul pentru a sterge, ascunde sau in alt mod, de informatii nu implica stergerea definitiva a continutului sau a informatiilor. Informatiile pot fi pastrate pentru o perioada de timp pentru a indeplini pastrarea evidentei, respectarea, aplicarea de reglementare statistica, drept si alte obligatii.

7. CONTRACT INTRE UTILIZATORI ( CLIENTI – LIBER PROFESIONISTI). NATURA SERVICIULUI NOSTRU

Liber profesionistul si Clientul incheie un acord legal obligatoriu intre ele, sub forma unui contract care prezinta originalitatea lucrarilor si transferul drepturilor de autor de la liber profesionisti/experti la client in ceea ce privesc lucrarile, proiectele ).

 1. Noi nu suntem parte la contractul dintre liber profesionist si client;
 2. Noi nu suntem responsabili pentru orice incalcare sau incapacitate de nerespectare a termenilor contractuali de catre liber profesionist sau Client
 3. Noi nu avem nici un control sau responsabilitate pentru actele sau omisiunile facute de liber profesionisti, clienti sau alte terte parti in legatura cu Serviciul Caut-expert.ro sau site-ul Caut-expert.ro.

8. PREVEDERI SPECIALE PENTRU LOCURI DE MUNCA LOCALE

Fiecare utilizator recunoaste:

 1. Caut-expert.ro nu aproba, recomanda sau verifica licentele ,declaratiile de capacitate in privinta locurilor de munca online (sau, pentru evitarea oricarui dubiu, orice loc de munca pe site);
 2. Caut-expert.ro ofera doar servicii de matchmaking pe platforma. Utilizatorii sunt de acord ca nu au nici o responsabilitate Caut-expert.ro pentru orice alt aspect al furnizarii de servicii sau interactiune intre liber profesionist si client. Caut-expert.ro nu este parte la orice disputa intre liber profesionist si client, desi va punem la dispozitie un mecanism de solutionare a litigiilor pentru a asista partile in rezolvarea problemelor;
 3. Caut-expert.ro poate afisa pe o harta locatia utilizatorilor persoanelor care navigheaza pe site. Fiecarui client care cauta locuri de munca part-time locale, i se va cere sa furnizeze locul in care urmeaza sa fie efectuata lucrarea locala. El va fi de acord in mod expres ca nu are nici o responsabilitate pentru afisarea acestor informatii.
 4. Un utilizator nu trebuie sa prezinte, in orice proiect postat, detalii personale, cum ar fi numele utilizatorului, numarul strazii, numarul de telefon, adresa de e-mail in orice descriere de proiect sau in orice alt mijloc de comunicare publica pe site-ul web;
 5. La finalizarea unui proiect, Utilizatorul trebuie sa se conecteze pe site si sa apese pe butonul „complet” cat mai repede posibil.
 6. Imposibilitatea de a efectua serviciul va constitui o incalcare a prezentului acord de utilizare;

9. CONFIDENTIALITATEA DATELOR

9.1 Pentru proiectele platite / comerciale:

(A) Liber profesionistul nu trebuie sa contacteze clientul,  decat prin intermediul site-ului Caut-expert.ro pentru o perioada de 90 de zile de la sfarsitul fiecarui proiect aplicabil, cu exceptia cazului in care liber profesionistul este invitat de catre Clientul aplicabil;

(B) Liber profesionistul recunoaste drepturile fiecarui client la viata privata si este de acord sa nu dezvaluie detaliile cu privire la orice client oricarei terte parti.

9.2 Pentru evitarea oricarui dubiu, nu trebuie sa utilizati sau sa incercati sa utilizati informatii confidentiale si/sau personale unei terte parti fara acordul expres de la acea persoana cu privire la toate aceste utilizari propuse.

Datele cu caracter personal furnizate de utilizatori sunt strict confidentiale si sunt destinate solutionarii proiectelor postate ( care vor fi transmise  unor liber profesionisti).

Datele cu caracter personal nu vor fi publicate pe internet. Datele cu caracter personal nu vor fi comunicate tertilor fara acordul prealabil al utilizatorului.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Caut-expert.ro are obligatia de a pastra in conditii de siguranta datele personale pe care furnizate de catre utilizatori/experti.

Prin completarea datelor dvs. in crearea contului,  declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a Caut-expert.ro inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul….  si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Caut-expert.ro afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Gaseste.ro , afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, , de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin citirea prezentelor informatii legate de datele cu caracter personal , care sunt parte integranta a Termenilor si Conditiilor de folosire a site-ului Caut-expert.ro,  ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Daca doriti, puteti:

 • sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara
 • sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Ne puteti solicita acest lucru prin email la office@caut-expert.ro.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

10. RETRAGERI

Noi putem cere sa fie verificat contul de Liber profesionist inainte de a putea retrage fonduri din contul dvs. Caut-expert.ro. De asemenea, putem solicita informatii suplimentare de la dvs., ca politica anti-frauda.

Conform prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi anulate/retrase contractele care au ca obiect furnizarea de continut digital (sau programe software, jocuri etc) care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al utilizatorului/clientului

11. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI TRANSMITEREA LOR

11.1 Recunoasteti ca pentru proiecte comerciale platite , drepturile de proprietate intelectuala in toate Lucrarile aplicabile vor fi stabilite in contractual dintre Liber profesionist – Client.

11.2 Prin trimiterea de continut pe site-ul Caut-expert.ro sau in legatura cu Serviciul Caut-expert.ro, ne acordati la nivel mondial dreptul transferabil de a utiliza, reproduce, modifica, publica si afisa continutul dvs. in scopuri promotionale in legatura cu site-ul Caut-expert.ro;

11.3 Prin trimiterea de continut pe site-ul Caut-expert.ro sau in legatura cu Serviciul Caut-expert.ro, garantati ca aveti toate drepturile necesare, licentele si permisiunile in legatura cu continutul dvs;

11.4 Abuzul drepturilor de autor. Sunteti de acord ca sa va raportati problemele de proprietate intelectuala, materiale ofensatoare sau incalcari de proprietate catre noi. In cazul in care credeti ca drepturile dumneavoastra au fost incalcate, sunteti de acord sa ne trimiteti e-mail la office@caut-expert.ro.

 12. ABUZ PENTRU LIBER PROFESIONISTI

Caut-expert.ro, rezerva in cea mai mare masura posibila toate drepturile, fara a limita orice alte cai de atac, pentru a limita, suspenda sau rezilia serviciul nostru si sau contul de utilizator, sa suspende sau sa interzica accesul la serviciile noastre, sa elimine orice continut si sa ia toate masurile tehnice si legale pentru a interzice utilizatorilor.

Fara a se limita la motivele pentru  actiunile mentionate mai sus, acest raspuns ar putea include:

 1. utilizarea serviciilor noastre in orice scop ilegal
 2. crearea unor probleme cu alti utilizatori
 3. incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale tertilor
 4. abuzul membrilor sau personalului, inclusiv comunicari inadecvate sau nerezonabile
 5. abuz sau performante slabe in cadrul Programului Caut-expert.ro preferat
 6. orice incercare de a folosi platforma sau serviciile freelancer pentru orice scop inacceptabil